Jelenlegi hely

Tanácsadás

Energiatudatos épület felújítás:


Épület felújításban gondolkodik, de nem tudja, hogy hol kezdjen neki? Cégünk szolgáltatása segítségével sok bosszantó hibától kímélheti meg magát!

Mi a felújítás menete?


Első lépésként egy helyszíni egyeztetés/vizsgálat alapján elkészítünk egy energetikai számítást, amely megmutatja a kiindulási állapotban az épület energiafogyasztását és azt is, hogy az egyes szerkezeteken mekkora energiaveszteség lép fel. Az eredmény alapján egy teljes körű épületenergetikai felújítási javaslatot állítunk össze.

A javaslat tartalmazza a különböző tevékenységek (nyílászáró csere, hőszigetelés, fűtés- és használati melegvíz korszerűsítés) javasolt sorrendjét, becsült költségét, valamint a megvalósítással elérhető becsült energia megtakarítást. Ezenkívül részletes műszaki specifikációt adunk minden tevékenységgel kapcsolatban.

Egyszóval pontosan kiderül belőle például, hogy milyen nyílászárót válasszon és melyik szerkezetre hány centiméter szigetelést javasolt tenni. 

Amennyiben igénye van rá, teljes körűen lebonyolítjuk az egész felújítást, árajánlatkéréssel és műszaki ellenőrzéssel együtt a gondolat megszületésétől a felújítás utáni takarításig.

 

Ha javaslatunk elnyeri tetszését, kérje egyedi árajánlatunkat
telefonon ( +3630/847-66-44 ),
vagy emailben ( info@innovalmadi.hu ).

 

A felújítási munkák befejezése után 1 alkalommal ingyenesen elkészítjük
az ingatlan energiatanúsítványt.

 

 

Alternatív energiaellátás vizsgálat:

 

A tervezőknek új épületek építése esetén a tervezési programban és az építészeti-műszaki dokumentációban vizsgálni kell, hogy a beruházásnál megújuló energia, távfűtés, vagy kapcsolt energiatermelés megvalósítható-e és ezt dokumentálni kell. Az alternatív energiaellátás megvalósíthatósági elemzését a 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletben meghatározott esetekben és annak 4. melléklete szerint.

A megvalósíthatósági elemzés célja az alternatív energiaellátás alkalmazásának előmozdítása mindazon esetekben, amikor annak műszaki, környezeti és gazdaságossági feltételei adottak.

A jogszabály értelmezése szerint az alternatív energiaellátás körébe a következő megoldások tartoznak:

  • megújuló energiaforrásokat használó decentralizált rendszerek;
  • kapcsolt hő- és villamosenergia-termelés;
  • tömb- és távfűtés/hűtés; hőszivattyú.

alternatív rendszer: a megújuló energiaforrásokon alapuló decentralizált energiaellátási rendszer, a kapcsolt energiatermelés, a táv- vagy tömbfűtés és -hűtés, vagy a hőszivattyús rendszer;

Cégünk vállalja az engedélyezéshez szükséges energetikai munkarészek teljes körű elkészítését, beleértve az alternatív energiaellátás megvalósíthatósági elemzését is.